NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol in top 10 sterkste luchthavenmerken

Uit onderzoek van Brand Finance, een Brits onafhankelijk merkadviesbureau, blijkt dat Schiphol in de top-10 van meest sterke én meest waardevolle luchthavenmerken staat.

Onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat het bureau de merknaam Schiphol op een zeven plaats heeft staan. Het onderzoek bekijkt via een groep respondenten welke associaties een merknaam oproept, en wat de waarde van de luchthaven is. Die waarde wordt in geld (dollars) uitgedrukt en de sterkte van de merknaam in een X-aantal punten op 100 gebaseerd op de Brand Strength Index. Dat nummer correspondeert, net zoals bij banken, met een waardering van uitgedrukt in letters, zoals AAA+ de hoogste waardering is.

Schiphol

Uit het onderzoek blijkt dat Schiphol op de tiende plaats staat qua waardevolste luchthavens, met een waarde van 314 miljoen dollar (279,9 miljoen euro). Qua sterkte van het merk staat Schiphol op de zevende plaats met een score van 72,8 uit 100 punten wat gelijk staat aan een waardering van AA.

Waardevol

Op nummer 1 staat qua meest waardevolle luchthaven Londen Heathrow. De grootste luchthaven van Europa heeft een waarde van omgerekend 810,5 miljoen euro. Op nummer 2 staat het Changi Airport en op 3 het Incheon Airport met respectievelijk 665 miljoen euro en 650 miljoen euro. Op de vierde en vijfde plaats staan de Europese luchthavens Frankfurt en Parijs Charles de Gaulle. Frankfurt met een waarde van 484,4 miljoen euro en Parijs met een waarde van 479,8 miljoen euro.

Merksterkte

Kijkende naar de sterkte van het merk van een luchthaven staat Changi op nummer één met een waardering van 86,9 op 100, oftewel een AAA-rating. Op twee staat het Hong Kong International Airport met 86,3 punten, ook een AAA-rating en op drie staat Incheon met 85,9 punten, eveneens een AAA-rating.

Europa

Op de plekken vijf tot en met tien staan drie Europese luchthavens. Dat lijstje ziet er als volgt uit. Op vijf Heathrow met 74,9 punten (AA+), op zes Charles de Gaulle met 74 punten (AA), op zeven dus Schiphol met 72,8 (AA), op acht Sydney Airport met 71, 8 punten (AA), op negen Tokio Narita Airport met 70,5 punten (AA) en de hekkensluiter is de luchthaven van Frankfurt met 70,2 punten (AA).

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close