MilitairNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Defensie wil De Peel nieuw leven inblazen

Defensie is begonnen met de voorbereiding van een luchthavenbesluit, zodat vliegbasis De Peel op termijn weer in gebruik genomen kan worden. Dat heeft Defensie bekendgemaakt.

Noodzaak

Volgens Defensie is er meer geld om te te oefenen en trainen en nemen daardoor ook de militaire vliegactiviteiten toe. “De internationale veiligheidssituatie onderstreept deze noodzaak.”

Soesterberg 

In het kader van bezuinigingen zijn in het verleden de vliegbases Soesterberg en Twente en marinevliegkamp Valkenburg afgestoten. Daardoor zit defensie nu krap in de ruimte voor militaire vliegactiviteiten. “Deze nemen, met de groei van de defensiebegroting, toe.” 

De Peel

Daarom onderzoekt Defensie welke ruimte nog over is op alle actieve vliegvelden, voor huidige en toekomstige vliegactiviteiten. “De ruimte die hoort bij vliegbasis De Peel kan hierin niet worden gemist.” Defensie moet voor 1 november 2021 voor alle militaire luchthavens een luchthavenbesluit vaststellen. 

2021

“Zonder een luchthavenbesluit kan Defensie na 2021 geen vliegactiviteiten meer uitvoeren op De Peel.” Daarom is Defensie nu begonnen met de voorbereidingen daarvoor. “Zodat de vliegbasis na 2021 eventueel weer in gebruik genomen kan worden.” Als dat gebeurt, gaat dat in samenwerking met betrokken provincies, gemeentes en omwonenden, belooft Defensie. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close