fbpx
AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersNaast het nieuws

Delta introduceert bamboe tandenborstel

Businessclass-passagiers van Delta Air Lines kunnen voortaan hun tanden poetsen met een bamboe tandenborstel. De tandenborstels maken deel uit van de nieuwe ‘duurzamere’ amenity kits van de maatschappij.

Plastic

Volgens Delta is de nieuwe amenity kit duurzamer dankzij het vervangen van de plastic tandenborstels door bamboe-varianten en alle plastic wikkels zijn verwijderd.

Afval

“Een maatregel die jaarlijks 14 ton aan plastic afval scheelt.” Voor het samenstellen van de toilettasjes werkt Delta al jaren samen met TUMI. “Net zoals Delta zet TUMI zich in om de impact op het milieu te verminderen. De nieuwe toilettassen bevatten geen plastic verpakkingsmateriaal meer en zijn ook geschikt om een tablet in te stoppen”, aldus Delta.

KLM

Daardoor kunnen ze hergebruikt worden. KLM heeft sinds enige jaren amenity kits in de businessclass die een tweede leven kunnen krijgen als avondtasje. Je moet dan wel even het KLM-logootje eraf halen. De KLM-tasjes werden eerst ontworpen door Viktor & Rolf en later door Jan Taminiau. 

Oordopjes

Ook Delta-reizigers in andere klassen op de lange afstand krijgen vanaf deze maand een nieuwe kit. “Met een vernieuwde look en feel.” Om de ‘vluchtervaring’ verder te verbeteren komen op korte termijn ook vernieuwde oordopjes en headsets. De maatschappij wil het plastic aan boord verder uitbannen. 

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button