fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Eurowings vervoerde minder reizigers in mei

Eurowings, een dochteronderneming van Lufthansa, vervoerde in de maand mei minder reizigers dan in dezelfde periode het jaar daarvoor, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Lufthansa-groep.

Eurowings

In mei vervoerde Eurowings, samen met Brussels Airlines, 3,51 miljoen passagiers, wat een daling inhoudt van 2,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ook het aantal gevlogen kilometers met betalende passagiers, evenals de hoeveelheid beschikbare stoelen nam af. De vliegtuigen zaten 0,6 procentpunt minder vol dan vorig jaar mei, wat neerkomt op een bezettingsgraad van 79,6 procent. Ook het aantal vluchten nam met 1,2 procent af naar 29,176 vluchten.

Lufthansa

De andere maatschappijen van de Duitse luchtvaartgroep; Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, zagen wel meer passagiers aan boord van hun vliegtuigen stappen, namelijk 9,7 miljoen reizigers, oftewel een stijging van 5 procent. De bezettingsgraad steeg met 2,2 procentpunten naar 81,4 procent en ook het aantal uitgevoerde vluchten steeg met 4,5 procent naar 77,668 vluchten. Lufthansa zag de grootste stijging in passagiers, namelijk 5,1 procent. Daarmee vervoerde de Duitsers 6,53 miljoen personen in de afgelopen maand.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button