Editors choiceF-35LiefhebberMilitairNieuws

Nederlandse F-35’s onderweg naar vliegbasis Volkel – update

Twee Nederlandse F-35’s zijn donderdag van vliegbasis Edwards in Californië naar vliegbasis Volkel gevlogen. De toestellen werden begeleid door een KDC-10 tanktoestel en landden iets na 22:00 uur.

KDC-10

Luitenant-kolonel Sydney Plankman van de Luchtmacht bevestigde dat de F-35’s naar Volkel komen. Eigenlijk zouden de toestellen woensdag vertrekken, maar toen bleek de KDC-10 te kampen met een technisch mankement.

JSF

Dat mankement is inmiddels verholpen. De F-35’s werden in de loop van de avond op Volkel verwacht. De vlucht van de JSF’s is een test in het kader van het in de praktijk beproeven van ‘verplaatsingen ten behoeve van operaties’. 

Demo

Daarbij wordt nu gebruik gemaakt van de gelegenheid de toestellen op Volkel te laten landen, in aanloop naar de Luchtmachtdagen die daar gehouden worden. “Ze zullen even landen op Volkel”, zegt Plankman. Het is nog niet zeker of de toestellen ook zullen deelnemen aan een demo daar. “Dat wordt later bekendgemaakt.”

Leeuwarden 

Drie jaar geleden zijn twee F-35’s vanaf Edwards naar de Luchtmachtdagen in Leeuwarden gekomen en namen toen deel aan een demo.  

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close