fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

JAL ontvangt eerste Airbus; een A350

Japan Airlines (JAL) heeft haar allereerste Airbus-toestel in ontvangst genomen; een A350-900. JAL heeft in totaal 31 A350 XWB’s besteld, achttien A350-900’s en dertien A350-1000’s.

Frequentie 

De A350-900 wordt in eerste instantie ingezet op binnenlandse routes met een hoge frequentie. De grotere variant wordt ingezet op de lange afstand.

First

De A350-900 van JAL heeft drie cabines, waaronder first class. Daar is ruimte voor twaalf passagiers. De J-klasse, een soort premium economy, telt 94 stoelen en wat JAL comfort economy noemt, 263 stoelen. Het eerste toestel wordt ingezet op de route tussen Haneda en Fukuoka. 

Brandstof 

De vlucht zonder passagiers vanuit Frankrijk naar Japan wordt gevlogen op een mix van conventionele en synthetische brandstof. Eind mei telde het orderboek van Airbus 893 bestellingen voor toestellen uit de A350-XWB serie van 51 klanten. “Waarmee het één van de meeste succesvolle wide-body toestellen ooit is”, aldus Airbus. 

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button