AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

JAL ontvangt eerste Airbus; een A350

Japan Airlines (JAL) heeft haar allereerste Airbus-toestel in ontvangst genomen; een A350-900. JAL heeft in totaal 31 A350 XWB’s besteld, achttien A350-900’s en dertien A350-1000’s.

Frequentie 

De A350-900 wordt in eerste instantie ingezet op binnenlandse routes met een hoge frequentie. De grotere variant wordt ingezet op de lange afstand.

First

De A350-900 van JAL heeft drie cabines, waaronder first class. Daar is ruimte voor twaalf passagiers. De J-klasse, een soort premium economy, telt 94 stoelen en wat JAL comfort economy noemt, 263 stoelen. Het eerste toestel wordt ingezet op de route tussen Haneda en Fukuoka. 

Brandstof 

De vlucht zonder passagiers vanuit Frankrijk naar Japan wordt gevlogen op een mix van conventionele en synthetische brandstof. Eind mei telde het orderboek van Airbus 893 bestellingen voor toestellen uit de A350-XWB serie van 51 klanten. “Waarmee het één van de meeste succesvolle wide-body toestellen ooit is”, aldus Airbus. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/