fbpx
DefensieMilitairNaast het nieuwsProfessional

KDC-10 met pech aan de grond in VS

Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht staat met pech aan de grond in de VS. Dat bevestigt luitenant-kolonel Sidney Plankman van de Luchtmacht desgevraagd.

F-35’s

Toen het tanktoestel woensdag wilde vertrekken, werd een probleem geconstateerd. Naar verluidt zou de KDC-10, de T235, twee Nederlandse F-35’s begeleiden naar Volkel, waar de Luchtmachtdagen worden gehouden.

Mankement

“Dat kan ik niet bevestigen”, zegt Plankman. Hij zegt wel dat bij de start van de KDC-10 een technisch mankement werd geconstateerd. “Waardoor het toestel niet kon vertrekken. De technici zijn daar nu mee bezig.”

Luchtmachtdagen

Op vliegbasis Volkel worden vrijdag en zaterdag de Luchtmachtdagen gehouden. De verwachting is dat daar twee Nederlandse F-35’s (JSF’s) hun opwachting maken en deelnemen aan de ‘air power demo’.

F-35

Of de F-35’s inderdaad komen, wil de Luchtmacht nog niet zeggen. Het mankement aan de KDC-10 staat dat in ieder geval niet in de weg. “De F-35’s kunnen ook hierheen komen door meerdere tussenstops te maken”, zegt Plankman. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button