NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Mitsubishi gooit het over andere boeg met MRJ

Mitsubishi gooit het over een andere boeg met de MRJ. De MRJ 90, waarvan de eerste nog geleverd moet worden, gaat voortaan door het leven als de SpaceJet M90.

M100

Dat heeft Mitsubishi Aircraft Corporation bekendgemaakt. Tegelijk met de nieuwe naam, wordt ook een nieuw type aan de familie toegevoegd: de SpaceJet M100.

Levering

“De Mitsubishi SpaceJet serie is ontworpen om tegemoet te komen aan de vraag in de onderbediende markt voor regionale toestellen”, aldus de maker. Het toestel zou allang commercieel hebben moeten vliegen, maar de officiële levering wordt al jaren uitgesteld. 

Testvluchten

Ook is de capaciteit tussentijds al eens aangepast, moesten testvluchten worden onderbroken en nu is dus gekozen voor een nieuwe naam. Volgens de maker maken ze zich nu echt op voor het leveren van het eerste toestel. Dat moet in 2020 gebeuren. 

MRJ70

Dat gaat om de SpaceJet M90. Mitsubishi is bezig met de certificering van het toestel in de VS. De nieuw aangekondigde M100 is volgens Mitsubishi ontstaan uit een ‘conceptstudie’ naar de ‘nu gepensioneerde’ MRJ70.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close