AirbusAirlinesNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

SAS volgend jaar met A350 naar Chicago

SAS Scandinavian Airlines zal begin volgend jaar met de eerste A350-900 XWB van de maatschappij naar Chicago vliegen, zo meldt de Scandinavische luchtvaartmaatschappij.

Eerste

De eerste van van acht A350-900’s zal met ingang van 28 januari 2020 vanuit Kopenhagen naar Chicago vliegen. Aan boord is er er ruimte voor 300 personen, waarvan 40 in business class, 32 in premium economy en 228 in economy.

Zeven

Met de route naar Chicago inbegrepen vliegt SAS, in het eerste jaar dat ze de vliegtuigen in dienst hebben, met de A350’s naar zeven bestemmingen; Peking, Tokio, New York, Sjanghai, Hong Kong, San Francisco en Chicago. De A350 heeft een lengte van 66,9 meter en een vleugelspanwijdte van 64,8 meter. Het vliegtuig kan een afstand van 13.800 kilometer overbruggen

Shoppen

Aan boord van de nieuwe A350’s zullen passagiers niet meer tax-free kunnen shoppen. Vanaf de herfst stop SAS namelijk met het aanbieden van tax-free producten aan boord. Dit levert volgens de maatschappij gewichtsvermindering op, wat weer voor minder CO2-uitstoot zorgt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close