fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

SAS volgend jaar met A350 naar Chicago

SAS Scandinavian Airlines zal begin volgend jaar met de eerste A350-900 XWB van de maatschappij naar Chicago vliegen, zo meldt de Scandinavische luchtvaartmaatschappij.

Eerste

De eerste van van acht A350-900’s zal met ingang van 28 januari 2020 vanuit Kopenhagen naar Chicago vliegen. Aan boord is er er ruimte voor 300 personen, waarvan 40 in business class, 32 in premium economy en 228 in economy.

Zeven

Met de route naar Chicago inbegrepen vliegt SAS, in het eerste jaar dat ze de vliegtuigen in dienst hebben, met de A350’s naar zeven bestemmingen; Peking, Tokio, New York, Sjanghai, Hong Kong, San Francisco en Chicago. De A350 heeft een lengte van 66,9 meter en een vleugelspanwijdte van 64,8 meter. Het vliegtuig kan een afstand van 13.800 kilometer overbruggen

Shoppen

Aan boord van de nieuwe A350’s zullen passagiers niet meer tax-free kunnen shoppen. Vanaf de herfst stop SAS namelijk met het aanbieden van tax-free producten aan boord. Dit levert volgens de maatschappij gewichtsvermindering op, wat weer voor minder CO2-uitstoot zorgt.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button