fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Trump toont zijn ontwerp van nieuwe Air Force One

President Donald Trump heeft een ontwerp van een nieuwe Air Force One getoond op de Amerikaanse zender ABC. Volgens Trump gaat het om zijn eigen ontwerp.

Vloot

Vorig jaar juli maakte hij bekend dat de Air Force One-vloot een make-over zou ondergaan. Nu laat hij zien hoe de nieuwe toestellen eruit zouden kunnen zien. 

Kleuren

“Hier is je nieuwe Air Force One”, zei de president tegen de interviewer. In het ontwerp is het blauw en wit vervangen door rood, wit en blauw. De kleuren van de Amerikaanse vlag. “We hebben verschillende opties”, zei Trump wijzend op de tekeningen van de ontwerpen die hij zei zelf gemaakt te hebben. “Deze hebben kleine verschillen.” 

747-200

De Air Force One zou wel weer een Boeing 747 zijn. “Maar dan veel groter. Met een grotere spanwijdte”, aldus Trump. Hij wilde niet alles verklappen. “Er zijn nog wat geheimen waarvan ik denk dat we daar niet over zouden moeten praten.” De presidentiële vloot bestaat nu uit twee gemodificeerde Boeing 747-200’s, het toestel heet de Air Force One als de president aan boord is. 

Boeing 

Voordat Trump president werd, had hij kritiek op de kosten van het contract met Boeing om de Air Force One-vloot te moderniseren. “We hebben nu extra dingen toegevoegd, maar ik heb de prijs wel met 1,6 miljard dollar omlaag gekregen”, zei Trump. De nieuwe toestellen zouden in 2024 in gebruik genomen kunnen worden. “Ik doe het voor andere presidenten”, zegt Trump daarover. “Niet voor mezelf.” 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button