AirlinesCorendonNieuwsNL nieuwsProfessionalVeiligheid

Birdstrike voor Corendon-737 in Italië

Een Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines heeft op 11 juni van dit jaar een birdstrike gehad op het vliegveld van Alghero in Italië, zo meldt The Aviation Herald.

Birdstrike

De Boeing 737, met registratie PH-CDF, zou op 11 juni van de Italiaanse stad Alghero naar Mallorca vliegen, maar moest terugkeren nadat het vliegtuig tijdens het opstijgen door een zwerm zeemeeuwen vloog. Daar raakte een meeuw de neus van het vliegtuig, waardoor de piloten de klim op 5000 voet stopten en terug naar Alghero vlogen. Daar landde het toestel een klein half uurtje na vertrek, waar iedereen veilig kon uitstappen.

Grond

De Boeing 737-800 bleef in Italië aan de grond staan wegens de schade aan de neus. De vlucht naar Mallorca, en de daaropvolgende vlucht van Mallorca naar Amsterdam werden geannuleerd. Het vliegtuig bleef 33 uur aan de grond in Italië en vloog daarna weer naar Amsterdam. Het vliegtuig is nu weer in dienst genomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/