fbpx
AirlinesCorendonNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheid

Birdstrike voor Corendon-737 in Italië

Een Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines heeft op 11 juni van dit jaar een birdstrike gehad op het vliegveld van Alghero in Italië, zo meldt The Aviation Herald.

Birdstrike

De Boeing 737, met registratie PH-CDF, zou op 11 juni van de Italiaanse stad Alghero naar Mallorca vliegen, maar moest terugkeren nadat het vliegtuig tijdens het opstijgen door een zwerm zeemeeuwen vloog. Daar raakte een meeuw de neus van het vliegtuig, waardoor de piloten de klim op 5000 voet stopten en terug naar Alghero vlogen. Daar landde het toestel een klein half uurtje na vertrek, waar iedereen veilig kon uitstappen.

Grond

De Boeing 737-800 bleef in Italië aan de grond staan wegens de schade aan de neus. De vlucht naar Mallorca, en de daaropvolgende vlucht van Mallorca naar Amsterdam werden geannuleerd. Het vliegtuig bleef 33 uur aan de grond in Italië en vloog daarna weer naar Amsterdam. Het vliegtuig is nu weer in dienst genomen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button