F-35LiefhebberMilitairNieuwsNL nieuws

Eerste en laatste ‘Amerikaans-Nederlandse’ F-35’s op Volkel

De eerste en laatste van de acht Nederlandse F-35’s die in Amerika staan gestationeerd, zijn tijdens de Luchtmachtdagen te bewonderen op vliegbasis Volkel. 

Demo

Één van de toestellen neemt vrijdagmiddag deel aan de Air Power Demo, zo laat een woordvoerder weten. De F-001 en F-008 landden donderdagavond iets na 22:00 uur op Volkel, waar de Luchtmachtdagen plaatsvinden. Na het weekend vliegen ze weer terug.

KDC-10

De toestellen zijn zowel vrijdag als zaterdag te bewonderen tijdens de Luchtmachtdagen. Oorspronkelijk zouden ze een dag eerder al naar Nederland vliegen, maar dat werd verzet omdat het KDC-10 tanktoestel met een mankement kampte.

JSF

Nadat dat was verholpen, konden ze alsnog deze kant op komen. De eerste acht Nederlandse JSF’s zijn in de VS gestationeerd. De Nederlandse piloten worden getraind op vliegbasis Luke in Arizona. 

Leeuwarden 

De eerstvolgende F-35’s die geleverd worden, twee stuks, komen in het najaar vanuit Italië naar Nederland. Die worden gestationeerd op vliegbasis Leeuwarden. Dan heeft Nederland tien van de geplande 37 toestellen.

F-35 ©Peter Steehouwer [email protected]
F-35 ©Peter Steehouwer [email protected]

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close