F-35LiefhebberMilitairNieuwsNL nieuws

Eerste en laatste ‘Amerikaans-Nederlandse’ F-35’s op Volkel

De eerste en laatste van de acht Nederlandse F-35’s die in Amerika staan gestationeerd, zijn tijdens de Luchtmachtdagen te bewonderen op vliegbasis Volkel. 

Demo

Één van de toestellen neemt vrijdagmiddag deel aan de Air Power Demo, zo laat een woordvoerder weten. De F-001 en F-008 landden donderdagavond iets na 22:00 uur op Volkel, waar de Luchtmachtdagen plaatsvinden. Na het weekend vliegen ze weer terug.

KDC-10

De toestellen zijn zowel vrijdag als zaterdag te bewonderen tijdens de Luchtmachtdagen. Oorspronkelijk zouden ze een dag eerder al naar Nederland vliegen, maar dat werd verzet omdat het KDC-10 tanktoestel met een mankement kampte.

JSF

Nadat dat was verholpen, konden ze alsnog deze kant op komen. De eerste acht Nederlandse JSF’s zijn in de VS gestationeerd. De Nederlandse piloten worden getraind op vliegbasis Luke in Arizona. 

Leeuwarden 

De eerstvolgende F-35’s die geleverd worden, twee stuks, komen in het najaar vanuit Italië naar Nederland. Die worden gestationeerd op vliegbasis Leeuwarden. Dan heeft Nederland tien van de geplande 37 toestellen.

F-35 ©Peter Steehouwer [email protected]
F-35 ©Peter Steehouwer [email protected]

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/