MilitairNieuwsProfessional

‘Nieuw contract voor Airbus A400M dichtbij’

Airbus is met de landen die het militaire transportvliegtuig de A400M zouden ontvangen dichtbij een nieuw contract, zo meldt Reuters op basis van bronnen.

Contract

Het nieuwe contract is na jaren van gesprekken tot stand gekomen. De A400M is een probleemkind, dat al veel vertraging heeft opgelopen. Wat er precies in het nieuwe contract straat is niet bekend.

A400M

De A400M is een militair transportvliegtuig. Op 26 juni 2008 rolde het eerste prototype uit de fabriek. De eerste testvlucht vond plaats op 11 december 2009. In 2015 crashte een A400M in zuid Spanje tijdens een testvlucht waarbij 4 mensen om het leven kwamen. Niet alleen de crash, maar ook vele andere mankementen maken de A400M een probleemkind. 

Duitsland

Oorspronkelijk zou Duitsland al een groot aantal A400M’s moeten hebben. De levering van de toestellen heeft vertraging opgelopen. De toestellen die al wel geleverd zijn, zijn niet allemaal beschikbaar door onderhoud of andere problemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close