fbpx
MilitairNieuwsProfessional

‘Nieuw contract voor Airbus A400M dichtbij’

Airbus is met de landen die het militaire transportvliegtuig de A400M zouden ontvangen dichtbij een nieuw contract, zo meldt Reuters op basis van bronnen.

Contract

Het nieuwe contract is na jaren van gesprekken tot stand gekomen. De A400M is een probleemkind, dat al veel vertraging heeft opgelopen. Wat er precies in het nieuwe contract straat is niet bekend.

A400M

De A400M is een militair transportvliegtuig. Op 26 juni 2008 rolde het eerste prototype uit de fabriek. De eerste testvlucht vond plaats op 11 december 2009. In 2015 crashte een A400M in zuid Spanje tijdens een testvlucht waarbij 4 mensen om het leven kwamen. Niet alleen de crash, maar ook vele andere mankementen maken de A400M een probleemkind. 

Duitsland

Oorspronkelijk zou Duitsland al een groot aantal A400M’s moeten hebben. De levering van de toestellen heeft vertraging opgelopen. De toestellen die al wel geleverd zijn, zijn niet allemaal beschikbaar door onderhoud of andere problemen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button