fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Nieuwe bieder voor Alitalia verschijnt op toneel

Twee dagen voordat de biedingsdeadline voor Alitalia verstrijkt, namelijk op 15 juni, is er een nieuwe bieder op het toneel verschenen; de voorzitter van de voetbalclub SS Lazio, zo meldt ATWonline.

Bieder

Claudio Lotito, de voorzitter van SS Lazio, een voetbalclub uit Rome, is de nieuwste partij die ten tonele verschijnt als een mogelijke bieder voor de verlieslijdende maatschappij Alitalia. Hiermee kan het zijn dat de deadline mogelijk weer verschuift.

Delta

De al vaker verschoven deadline kan nu weer opgeschoven worden met twee dagen. De Italiaanse regering is een overname door Delta en de Italiaanse spoorwegen aan het voorbereiden. Er is echter nog een derde partij nodig. In Italiaanse media wordt al langer gespeculeerd dat dit Atlantia wordt, één van de snelwegbeheerders van het land en in handen van Benetton familie. Nu zou die derde partij Claudio Lotito kunnen zijn.

Twee jaar

Het privatiseringsproces loopt al twee jaar; sinds Etihad de handen er vanaf trok. Tussen mei en oktober 2017 konden partijen bieden. Geïnteresseerden waren onder andere Ryanair, Lufthansa, easyJet. Die vielen ook weer af. Air France-KLM en Wizz Air werden ook even genoemd. Delta Air Lines is de enige maatschappij die over is gebleven.

Meer tijd

Afgelopen 30 april had deal rond moeten zijn, maar de spoorwegen vroegen meer tijd. Volgens Reuters willen de spoorwegen en Delta samen een miljard euro bieden. Dan is er nog 400 miljoen te weinig. De extra tijd die de regering nu biedt, is nodig om een derde partij bereid te vinden te investeren, mogelijk dus Benetton.

Staatssteun

Dan is er nog een horde. Het terugbetalen van de lening van de Italiaanse regering van 900 miljoen zit niet in het pakket. De Europese Unie onderzoekt of er geen (illegalen) staatssteun is gegeven aan de maatschappij. Als dat zo blijkt te zijn, zou het weleens snel klaar kunnen zijn met de redding van Alitalia.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button