fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessional

Nieuwe ontwikkelingen in strafrechtelijk onderzoek MH17

Het zogeheten Joint Investigation Team (JIT) maakt woensdag nieuwe ontwikkelingen bekend in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van de MH17. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

MH17

Voorafgaand aan een persconferentie worden eerst de nabestaanden van de slachtoffers van MH17 op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. “Zij worden eerst geïnformeerd.” 

JIT

Het JIT werd in 2014 opgericht door Australië, België, Maleisië, Oekraïne en Nederland om gezamenlijk onderzoek te doen naar het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysian Airlines. De Boeing 777-200ER werd onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur uit de lucht geschoten boven Oekraïne. 

Nederlanders 

Het overgrote deel van de inzittenden, die allemaal om het leven kwamen, waren Nederlanders. De persconferentie wordt gehouden in Nieuwegein en is live te volgen in het Nederlands en Engels via het YouTube-kanaal van de politie. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button