737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Southwest haalt 737 MAX tot september uit schema

Southwest Airlines haalt de Boeing 737 MAX tot en met 2 september uit het schema. Dat heeft de Amerikaanse grootgebruiker van het toestel bekendgemaakt. 

Rentree

Het is de tweede keer dat Southwest de datum voor een rentree van de MAX verzet. “Doordat de timing van de terugkeer nog steeds onzeker is, herzien we weer onze planning”, zo meldt de airline.

FAA

“Southwest Airlines wacht op duidelijkheid van Boeing en de Federal Aviation Administration (FAA) over de verbeteringen aan de 737 MAX-software en vereisten voor de training.” De maatschappij zegt nog steeds vertrouwen te hebben dat de MAX, wanneer die nieuwe certificering van de FAA heeft gekregen, veilig is.

Vloot

Southwest heeft 34 toestellen van het type in gebruik en daarmee de grootste MAX-vloot. Door het vliegtuig nu tot september uit het schema te halen, hoopt de maatschappij last minute annuleringen te voorkomen. Door het feit dat de MAX langer dan eerder gedacht een de grond moet blijven, moet Southwest wel aanpassingen doen.

Vervallen 

Passagiers worden daarvan op de hoogte gesteld. “We bieden ze maximale flexibiliteit en boeken ze ver voor hun vliegdatum om”, zegt Southwest in een verklaring. “Grofweg honderd van de meer dan vierduizend van het totaler aantal vluchten op piekdagen, komen te vervallen.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close