fbpx
AirlinesDuurzaamheidNieuwsProfessional

Wizz Air onttroont Ryanair als groenste airline

Wizz Air geeft, net zoals Ryanair, de hoeveelheid uitgestoten C02 in de maandcijfers weer. Daaruit blijkt dat de Hongaarse prijsvechter de Ieren heeft onttroont als groenste airline.

CO2

Uit de maandcijfers van Wizz Air blijkt dat de CO2-uitstoot per passagierskilometer in de maand mei op 56,5 gram uitkomt. Ryanair noteerde in diezelfde maand een uitstoot van 66 gram per passagier per kilometer. De Ierse prijsvechter noemt zich overal de ‘groenste airline van Europa’, maar afgaande op de Wizz Air-cijfers gaat die vlieger voor mei niet op.

Verschil

Wizz vervoerde afgelopen maand 3,47 miljoen passagiers en vloog 5,65 miljoen kilometer met betalende reizigers. Daarbij werd 319.760 ton aan CO2 uitgestoten. In mei produceerde de Ierse prijsvechter in totaal 1.157.000 ton aan CO2 over 17.529.000 gevlogen kilometer. In mei vervoerde Ryanair 14,1 miljoen passagiers, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 66 gram per passagier per kilometer. 

Toekomst

In de toekomst zullen beide prijsvechters zuinigere vliegtuigen ontvangen. Ryanair de 737 MAX en Wizz Air de A321neo. Door het gebruik van die vliegtuigen kan de CO2-uitstoot per passagierskilometer nog verder omlaag. Wizz Air heeft op dit moment in de 104-koppige vloot drie A321neo’s. Ryanair heeft nog geen MAX’s in de vloot.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button