NieuwsOpleiding

Luxair wil piloten aantrekken met eigen opleiding

Luxair wil piloten aantrekken met een eigen opleidingsprogramma. Studenten hoeven niets te betalen voor de studie die in oktober begint.

Vacature

De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij is op zoek naar cadetten die in oktober 2019 aan de opleiding kunnen beginnen. Vliegervaring is niet vereist. Wel wordt er een ‘university entrance qualification’ gevraagd en is het een pre als je de officiële talen van Luxemburg kunt spreken (Luxemburgs, Frans en Duits). Aanmelding staat open tot 30 juni.

Tekort

Normaliter kost een vliegopleiding duizenden euro’s. Door het aanbieden van een gratis studie is de weg naar de lucht dichterbij voor velen. Hiermee hoopt de maatschappij het pilotentekort op te kunnen lossen.

Gratis

Het is niet de eerste maatschappij die een gratis opleiding aanbiedt. Onlangs startte de Noorse Pilot Flight Academy met het werven van studenten voor de opleiding die ook in het najaar begint, in Hongarije.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close