fbpx
NieuwsPiloten en Crew

Luxair wil piloten aantrekken met eigen opleiding

Luxair wil piloten aantrekken met een eigen opleidingsprogramma. Studenten hoeven niets te betalen voor de studie die in oktober begint.

Vacature

De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij is op zoek naar cadetten die in oktober 2019 aan de opleiding kunnen beginnen. Vliegervaring is niet vereist. Wel wordt er een ‘university entrance qualification’ gevraagd en is het een pre als je de officiële talen van Luxemburg kunt spreken (Luxemburgs, Frans en Duits). Aanmelding staat open tot 30 juni.

Tekort

Normaliter kost een vliegopleiding duizenden euro’s. Door het aanbieden van een gratis studie is de weg naar de lucht dichterbij voor velen. Hiermee hoopt de maatschappij het pilotentekort op te kunnen lossen.

Gratis

Het is niet de eerste maatschappij die een gratis opleiding aanbiedt. Onlangs startte de Noorse Pilot Flight Academy met het werven van studenten voor de opleiding die ook in het najaar begint, in Hongarije.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button