LiefhebberNaast het nieuws

Red Bull Air Race van start in Kazan

Een nieuwe ronde in de Red Bull Air Race gaat vandaag om 15 uur (onze tijd) weer van start. Dit keer vliegen de piloten tegen elkaar in Kazan, Rusland.

Score

Momenteel staat de Japanse piloot Yoshihide Muroya aan top met 28 punten, gevolgd door de Tsjech Martin Sonka die 22 punten heeft. De top 4 wordt afgesloten door Michael Goulian (Verenigde Staten, 21 punten) en Nicolas Ivanoff (Frankrijk, 18 punten).

Live

Vanaf de website van de Red Bull Air Race wordt het evenement live uitgezonden om 13:00 uur UTC (dat is 15:00 uur in onze tijd). Eerst hebben de piloten vandaag tijd om te oefenen en daarna zijn de kwalificaties voor de Master Class, die daarna morgen verder wordt uitgevochten. Ook wordt vandaag de Challenger Class 1 gevlogen en morgen Challenger Class 2. Dat is een competitie voor piloten die nog niet klaar zijn voor de Master Class, maar wel veel potentie hebben en zo hun vaardigheden kunnen verbeteren. Dezelfde track als in de Master Class wordt gevlogen, maar die zal op sommige punten iets gemakkelijker zijn.

Kazan

Het is de derde keer dat de luchtrace neerstrijkt in Kazan; een stad in de autonome republiek Tatarije. De stad ligt in het oosten van Europees Rusland en grenst aan de oevers van de Wolga. Ruim 1,1 miljoen mensen wonen in deze plaats. De stad wordt ook wel de sporthoofdstad van Rusland genoemd en was onder andere ook een van de speelsteden van het wereldkampioenschap voetbal 2018.

Video

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/