NieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Trump wil helikopterfabriek Lockheed Martin open houden

Donald Trump wil de Sikorsky Helikopterfabriek open houden. Dat zegt de Amerikaanse president een week nadat Lockheed Martin plannen aankondigde om de fabriek aan het eind van dit jaar te sluiten.

Helikopters

In de fabriek worden de laatste aanpassingen gedaan aan Sikorsky S92- en S-76D-helikopters. Lockheed wil de fabriek sluiten vanwege de jarenlange daling in de helikopterindustrie, mogelijk als gevolg van de steeds hoger wordende olieprijzen. Er zijn ongeveer 465 medewerkers in dienst van de fabriek.

Advies

Op Twitter schrijft Trump dat hij heeft gesproken met Marillyn Hewson, de CEO van Lockheed Martin, over het voortzetten van de productie in de Sikorsky-fabriek in Coatesville. Hij zegt dat Hewson zijn advies in overweging neemt en binnenkort een beslissing maakt.

Open

Lockheed zegt een open en constructief gesprek te hebben gehad. “Ik ben het ermee eens dat we additionele opties moeten bekijken om de faciliteit open te houden”, aldus Hewson via het Twitteraccount van Lockheed Martin.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close