fbpx
NieuwsVliegtuigen

Trump wil helikopterfabriek Lockheed Martin open houden

Donald Trump wil de Sikorsky Helikopterfabriek open houden. Dat zegt de Amerikaanse president een week nadat Lockheed Martin plannen aankondigde om de fabriek aan het eind van dit jaar te sluiten.

Helikopters

In de fabriek worden de laatste aanpassingen gedaan aan Sikorsky S92- en S-76D-helikopters. Lockheed wil de fabriek sluiten vanwege de jarenlange daling in de helikopterindustrie, mogelijk als gevolg van de steeds hoger wordende olieprijzen. Er zijn ongeveer 465 medewerkers in dienst van de fabriek.

Advies

Op Twitter schrijft Trump dat hij heeft gesproken met Marillyn Hewson, de CEO van Lockheed Martin, over het voortzetten van de productie in de Sikorsky-fabriek in Coatesville. Hij zegt dat Hewson zijn advies in overweging neemt en binnenkort een beslissing maakt.

Open

Lockheed zegt een open en constructief gesprek te hebben gehad. “Ik ben het ermee eens dat we additionele opties moeten bekijken om de faciliteit open te houden”, aldus Hewson via het Twitteraccount van Lockheed Martin.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button