Frequente reizigerNieuwsVeiligheid

Extinction Rebellion stelt droneprotesten uit

De klimaatactiegroep Extinction Rebellion stelt de droneprotesten in juni en juli op luchthaven Heathrow uit zodat er geen vakantievluchten hoeven worden geannuleerd of vertraging op lopen.

Actie

Eerder deze maand kondigden de klimaatactivisten aan de Londense luchthaven plat te leggen met drones, tenzij de regering plannen voor uitbreiding van het vliegveld zou verwerpen. Dat heeft de regering nog niet gedaan, maar mede met het oog op de veiligheid last de actiegroep de plannen toch voorlopig af.

Uitstel

In een verklaring zegt de organisatie dat de droneprotesten niet van de baan zijn, maar worden uitgesteld tot een later moment. Op basis van de feedback op het uitgestelde protestplan is er een nieuw plan opgesteld door de organisatie.

Snel

De actiegroep zegt Heathrow niet plat te willen leggen, maar de ‘nalatigheid van de regering dwingt ons actie te ondernemen. Het is onze intentie om snel de aandacht te vestigen op klimaat- en ecologische nood totdat de regering de waarheid vertelt en daar naar handelt’.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button