fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsOpmerkelijk

Korean Air first class nu zelfde prijs als business class

Onlangs stopte Korean Air met het aanbieden van first class op 27 internationale routes. Maar dezelfde indeling is er nog wel, waardoor de first class nu kan worden geboekt voor dezelfde prijs als business class-stoelen.

Klassen

In juni maakte Korean Air bekend dat op 27 internationale routes geen first class tickets meer worden verkocht. In totaal zullen daardoor 76 van de 111 internationale routes worden uitgevoerd in een twee klassen indeling om beter in de kunnen spelen op de vraag.

Ticket

Met een business class ticket voor routes die worden uitgevoerd met A330’s en B777-300’s kun je in de seat map wel de eerste rij selecteren, wat dus voorheen de first class was. Zo heb je alsnog de voordelen van first class, maar dezelfde prijs als een business class-ticket.

Ruimte

Het verschil tussen business en first class is echter niet heel groot bij Korean. First class heeft alleen iets meer ruimte rond de stoel en wat betere service. Passagiers krijgen met een first class-ticket exact dezelfde soort stoelen als business class passagiers, waardoor het verschil in luxe voor veel reizigers niet groot genoeg is om het prijsverschil te rechtvaardigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button