IncidentenNieuws

Veel schade aan United 757 na zeer harde landing

Bij een zeer harde landing van een Boeing 757 van United Airlines is zaterdag veel schade aan het vliegtuig ontstaan. Ook gleed het toestel van de landingsbaan. Er raakte niemand gewond.

Schade

Vlucht UA627 vloog vanaf Denver naar Newark. Bij de harde landing is op meerdere plekken aan de romp schade ontstaan. Ook de banden zijn geklapt. De luchthaven werd na de landing meteen afgesloten voor ander vliegverkeer.

Incident

In een verklaring zegt de Federal Aviation Administration dat het toestel om 13 uur landde op baan 22 Left op Newark Liberty International Airport. Daarbij gleed het vliegtuig links van de baan af en kwam het landingsgestel vast te zitten in een grasachtig gebied.

Veilig

De passagiers konden veilig uit het vliegtuig worden gehaald en werden door bussen naar de terminal gereden. Er zijn geen gewonden gerapporteerd. De FAA onderzoekt hoe het voorval heeft kunnen gebeuren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button