fbpx
IncidentenNieuws

Yak-52 crasht in water bij vliegshow | Video

Tijdens een vliegshow in Polen op zaterdag ging een stunt van een Yak-52 mis waardoor het toestel in het water crashte. De piloot kwam hierbij om het leven.

Crash

Toen de piloot een neerwaartse spiraal uitvoerde ging het mis. Het gaat om een Duitse vlieger die zeer ervaren zou zijn. De man is rond de 60 en werkte voorheen voor Lufthansa.

Onderzoek

De vliegshow werd gehouden in Plock, ongeveer 110 kilometer van Warschau. Duikers vonden acht meter onder water het lichaam van de man. Het is nog onduidelijk hoe de crash heeft kunnen gebeuren. Er wordt een onderzoek ingesteld. De luchtshow werd afgelast na de crash.

Vietnam

Het is het tweede ongeluk met een Yak-52 binnen twee dagen tijd. Vrijdag crashte eenzelfde toestel van de Vietnamese luchtmacht tijdens een trainingssessie. Hierbij kwamen de twee inzittenden om het leven.

Video

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button