fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Aantal passagiers en vliegbewegingen Schiphol nagenoeg stabiel

In de afgelopen maand mei is het aantal passagiers dat Schiphol passeerde en het aantal vliegbewegingen nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de maandcijfers van Schiphol.

Passagiers

Afgelopen maand zag Schiphol 6.441.473 reizigers passeren. Dat is een stijging van 0,6 procent ten opzichte van mei vorig jaar; toen lag dat aantal op 6,4 miljoen personen. Van die reizigers vlogen 4,65 miljoen mensen binnen Europa, een stijging van 0,7 procent en 1,79 miljoen intercontinentaal. Het aantal intercontinentale reizigers steeg daarmee ook 0,7 procent.

Vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen blijft nagenoeg gelijk aan vorig jaar, toen er nog 44.742 bewegingen werden genoteerd. Vorige maand bedroeg dat aantal 44.707, oftewel een daling van 0,1 procent. Als daarbij de bewegingen van de general aviation meegerekend worden komt het aantal vliegbewegingen op 46.511 uit, 0,2 procent meer dan mei vorig jaar toen het aantal vliegbewegingen 46.399 bedroeg.

Vracht

Het aantal ton vervoerde vracht daalde met 7,6 procent naar 133.648 ton. Het aantal ton vervoerde post steeg echter wel naar 1.860 ton. Een stijging van 13,2 procent in vergelijking met vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button