Air France-KLMAirbusAirlinesBestellingenBoeingEditors choiceKLMNieuwsProfessional

‘Air France-KLM kijkt naar Boeing en Airbus voor nieuwe narrowbody’s’

Air France-KLM kijkt naar Boeing en Airbus voor nieuwe narrowbody’s, en dan specifiek naar de Boeing 737 MAX en de Airbus A320neo en A220, zo vertelt Air France-KLM-topman Ben Smith tegen ATWOnline.

Narrowbody’s

Smith liet in een interview weten dat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie kijkt naar zowel Boeing als Airbus-narrowbody’s om de vloot te vernieuwen. Om de korte- en middellangeafstandsvloot aan te vullen en te vernieuwen kijkt het bedrijf naar de Boeing 737 MAX, Airbus A320neo en de A220.

Geen haast

Smith zegt ‘geen haast te hebben’ en vertelt dat de drie vliegtuigen geëvalueerd worden om zo tot de juiste keuze te komen. ‘We hopen door de evaluaties een goed begrip te krijgen wat voor ons een logische keuze is.’

A380

Over het gebruik van de A380, waarvan Air France er 10 in de vloot heeft, maar 3 al ingepland staan om de vloot te verlaten, vertelde Smith dat er een keuze moet worden gemaakt. De A380’s die in gebruik zijn ‘hebben al oudere stoelen, waardoor we nu een keuze moeten maken om zo’n 30 tot 40 miljoen euro per toestel te investeren’, aldus Smith.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close