fbpx
AirbusAirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus lanceert de A321XLR

Airbus heeft op de 53e editie van de Paris Air Show bekendgemaakt dat het de nieuwste toevoeging van de A320-familie lanceert; de A321XLR (Extra Long Range).

A321XLR

De Airbus A321XLR kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

©Airbus

Airlines

Al verschillende airlines zijn met Airbus in gesprek voor de eventuele aankoop van de A321XLR. Enkele voorbeelden zijn Indigo Partners, American Airlines, JetBlue en AirAsia. Het vliegtuig zal volgens Airbus in 2023 de lucht in moet gaan.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button