AirlinesBoeingBoeing 747CargoIncidentenKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

‘Boeing 747 van KLM Cargo beschadigd door Dreamliner’

De Boeing 747-400F van KLM Cargo met registratie PH-CKA is op zondag 16 juni beschadigd geraakt op het vliegveld van Dar-es-Salaam in Tanzania, zo meldt JACDEC.

Botsing

Op het Dar-es-Salaam International Airport in het Afrikaanse land Tanzania is een Boeing 747-400F (Freighter) van KLM Cargo beschadigd geraakt doordat een Boeing 787-8 Dreamliner van Ethiophian Airlines tegen de staart van de 747 is gebotst. De 787 kwam als vlucht ET864 vanuit Moroni, hoofdstad van de Comoren, aan op het vliegveld.

Beschadiging

De Dreamliner van Ethiopian was op weg naar de plek waar het toestel geparkeerd kon worden, toen het met de linkervleugel tegen de staart van de KLM Cargo-747 botste. Hierdoor raakte de onderkant van de uitlaat aan het uiterste puntje van de staart beschadigd. Wat de eventuele gevolgen zijn voor de operatie is KLM desgevraagd aan het onderzoeken.

747-400F

De Boeing 747-400F in kwestie is 16,3 jaar oud en werd in maart 2003 aan KLM geleverd. De vrachtvariant van de ‘Queen of the Skies’ draagt de naam ‘Eendracht’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/