AirlinesBestellingenBoeingCargoNieuwsParis Airshow 2019Professional

Boeing ontvangt eerste bestelling tijdens Paris Air Show

Boeing heeft tijdens de eerste dag van de Paris Air Show de eerste bestelling binnengehaald, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

GECAS

Die bestelling komt van het Iers-Amerikaanse leasebedrijf GE Capital Aviation Services (GECAS). GECAS heeft een order geplaatst voor tien 738-800BCF-vrachtvliegtuigen (Boeing Converted Freighter). Daarnaast heeft het leasebedrijf nog 15 koopopties genomen op hetzelfde type vrachtvliegtuig. Omdat de 737’s al bestaande passagiersvliegtuigen zijn die slechts worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig telt de bestelling niet officieel als nieuwe order. Wel ontvangt Boeing geld voor de ombouw van de toestellen.

Nieuw

De vrachtvariant van de Boeing 737 is relatief nieuw, begin vorig jaar werd de eerste 737-700NG omgebouwd van passagiers- tot vrachtvliegtuig. Boeing biedt sinds begin 2017 het ‘conversion-program’ van de 737NG aan. De eerste 737BCF werd vorig jaar aan GECAS-klant West Atlantic AB geleverd. In totaal heeft Boeing 14 van de 737-vrachtmodellen aan klanten geleverd.

737BCF

De Boeing 737-800BCF kan tot 23,9 ton aan vracht vervoeren. De afstand waarover die vracht gevlogen kan worden bedraagt 2.000 nautische mijlen, oftewel 3.750 kilometer. Met de nieuwe koopopties heeft GECAS nu 65 orders en opties voor het vrachtvliegtuig bij Boeing genoteerd staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/