AirlinesBoeingEditors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

KLM voegt via leasebedrijf extra Boeing 787-10 toe aan vloot

KLM heeft met de vliegtuigverhuurmaatschappij Air Lease Corporation ALC een contract gesloten om één Boeing 787-10 Dreamliner voor lange tijd aan de Nederlandse maatschappij te verhuren, zo bevestigt een woordvoerder van KLM. Het toestel van ALC staat los van de acht bestelde Dreamliners bij Boeing.

ALC

ALC zal de Boeing 787-10 Dreamliner ‘in de lente van 2021’ aan KLM leveren. Het vliegtuig zal vier Boeing 777-300ER’s, één 777-200ER, drie 737-800’s en twee Airbus A330-200’s vergezellen die ALC op dit moment al aan KLM verhuurt. Een woordvoerder van KLM laat weten dat het toestel ‘bovenop de acht bestelde 787-10 Dreamliners’ wordt gehuurd.

Vier

KLM ontvangt dit jaar vier Boeing 787-10’s. De eerste daarvan wordt op 29 juni in Nederland verwacht. De overige drie komen in september, oktober en december. In totaal heeft KLM acht stuks van de Boeing 787-10 besteld. In eerste instantie waren dat zes toestellen, eind 2016 en medio 2017 werden orders voor de 787-9 omgezet in bestellingen voor de grotere uitvoering.

Relatie

‘Deze nieuwe Boeing 787-10 zet de langdurige en uitstekende relatie van ALC met KLM voort, een van onze belangrijkste Europese luchtvaartklanten’, aldus Steven F. Udvar-Házy, topman van Air Lease Corporation. ‘De 787-10 is een fundamenteel onderdeel van de langeafstandsactiviteiten van KLM en deze nieuwe ‘ALC-Dreamliner’ zal aan de huidige widebody-vloot van de luchtvaartmaatschappij worden toegevoegd.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close