AirbusAirlinesBoeingNieuwsProfessional

Leasebedrijf ALC sleept nieuwe contracten binnen

Het vliegtuigverhuurbedrijf Air Lease Corporation (ALC) heeft bekend gemaakt verschillende nieuwe contracten te hebben binnengesleept.

Contracten

Het in 2010 opgerichte Amerikaanse luchtvaartleasebedrijf heeft in de aanloop van de Paris Air Show nieuwe contracten binnengehaald, waaronder een voor het verhuren van een Boeing 787-10 Dreamliner aan KLM. Maar de Nederlandse maatschappij was niet de enige airline die van ALC toestellen kan verwachten.

A350

Zo meldt ALC dat het drie nieuwe Airbus A350-900’s en één A350-1000 bij Air Caraïbes en FrenchBee zal plaatsen. Die maatschappijen vallen onder de Groupe Dubreuil Aéro. De A350-900’s zullen in de loop van dit jaar geleverd worden, de A350-1000 in de herfst van 2021.

Sichuan Airlines

Ook zal ALC in de loop van 2021 en 2022 tien Airbus A321neo’s aan de Chinese maatschappij Sichuan Airlines leveren. De leasemaatschappij heeft al verschillende Airbus-toestellen aan Sichuan geleverd.

LOT

LOT Polish Airlines heeft ook met ALC een contract gesloten voor de levering van één Boeing 787-9 Dreamliner. Dat toestel zal in het voorjaar van volgend jaar aan de Poolse maatschappij geleverd worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/