fbpx
AirbusAirlinesBoeingNieuwsProfessional

Leasebedrijf ALC sleept nieuwe contracten binnen

Het vliegtuigverhuurbedrijf Air Lease Corporation (ALC) heeft bekend gemaakt verschillende nieuwe contracten te hebben binnengesleept.

Contracten

Het in 2010 opgerichte Amerikaanse luchtvaartleasebedrijf heeft in de aanloop van de Paris Air Show nieuwe contracten binnengehaald, waaronder een voor het verhuren van een Boeing 787-10 Dreamliner aan KLM. Maar de Nederlandse maatschappij was niet de enige airline die van ALC toestellen kan verwachten.

A350

Zo meldt ALC dat het drie nieuwe Airbus A350-900’s en één A350-1000 bij Air Caraïbes en FrenchBee zal plaatsen. Die maatschappijen vallen onder de Groupe Dubreuil Aéro. De A350-900’s zullen in de loop van dit jaar geleverd worden, de A350-1000 in de herfst van 2021.

Sichuan Airlines

Ook zal ALC in de loop van 2021 en 2022 tien Airbus A321neo’s aan de Chinese maatschappij Sichuan Airlines leveren. De leasemaatschappij heeft al verschillende Airbus-toestellen aan Sichuan geleverd.

LOT

LOT Polish Airlines heeft ook met ALC een contract gesloten voor de levering van één Boeing 787-9 Dreamliner. Dat toestel zal in het voorjaar van volgend jaar aan de Poolse maatschappij geleverd worden.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button