fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Maatschappij uit Midden-Oosten koopt A321XLR’s

Middle East Airlines (MEA) is een maatschappij uit het Midden-Oosten en tekent op de Paris Air Show een koopovereenkomst voor vier Airbus A321XLR’s, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

MEA

MEA heeft tijdens de 53e editie van de Paris Air Show op vliegveld Le Bourget een contract met Airbus getekend voor vier A321XLR’s, de Extra Longe Range-variant van de A321neo. Met deze bestelling komt het totaal aantal orders van de nationale airline van Libanon op vijftien te liggen. Eerder bestede de maatschappij uit Beiroet vijftien A321neo’s, maar heeft er vier omgewisseld naar de A321XLR.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. De Airbus A321XLR kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Airlines

Al verschillende airlines zijn met Airbus in gesprek voor de eventuele aankoop van de A321XLR. Enkele voorbeelden zijn Indigo PartnersAmerican Airlines, JetBlue en AirAsia. Het vliegtuig zal volgens Airbus in 2023 de lucht in moet gaan.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button