F-35NieuwsNL nieuwsProfessional

Nederlandse F-35 aan de grond op Volkel met technisch mankement

Één van de twee Nederlandse F-35’s die te bewonderen waren op de Luchtmachtdagen, staat nog op vliegbasis Volkel met een technisch mankement. Dat bevestigt een woordvoerder van de Luchtmacht desgevraagd.

Luchtmachtdagen 

Donderdagavond landden twee Nederlandse F-35’s op vliegbasis Volkel, in aanloop naar de Luchtmachtdagen. Na aankomst werd bij één van de twee toestellen, de F-001, een technisch mankement geconstateerd.

Demo

Dat toestel deed ook niet mee aan de Air Power Demo, maar was nog vrijdag nog wel te zien voor het publiek op de Luchtmachtdagen. De F-008 deed wel mee aan de demo. Het andere toestel is de shelter ingegaan. Daar staat hij nu nog.

Vliegbasis 

“Zodra het toestel weer luchtwaardig is, zal die zo snel mogelijk ook richting de VS vertrekken”, zegt de woordvoerder. “Ze zijn er met man en macht mee bezig.” De openingstijden van de vliegbasis moeten het vertrek ook toestaan. Sowieso vertrekken de toestellen bij voorkeur in de ochtend, zodat ze ‘op een normaal tijdstip’ in de VS aankomen. 

Edwards

De F-008 is maandagochtend wel volgens plan al richting vliegbasis Edwards in Californië vertrokken, waar de eerste acht Nederlandse JSF’s zijn gestationeerd. De volgende twee worden eind dit jaar op vliegbasis Leeuwarden gestationeerd. De heenweg van de twee F-35’s werd ook een dag uitgesteld; dat kwam doordat het KDC-10 tanktoestel die ze zou begeleiden panne had. 

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close