fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

Stratolaunch zet breedste vliegtuig te koop

Het breedste vliegtuig ter wereld, de stratolauncher, staat te koop voor 400 miljoen dollar. Dat melden bronnen rondom de verkoop aan CNBC.

Prijskaartje

Inclusief intellectuele eigendommen moet het toestel voor 400 miljoen dollar worden verkocht, wat neerkomt op zo’n 357 miljoen euro. Af is het toestel nog niet, het lukte het bedrijf namelijk nog niet om een werkende oplossing te ontwikkelen voor het lanceergedeelte. Daarmee moeten raketten vanaf 10 kilometer hoogte gelanceerd kunnen worden om kosten te besparen.

Einde

Onlangs werd bekend dat het ruimtevaartbedrijf Stratolaunch Systems Corporation van Paul Allen, de medeoprichter van Microsoft, ermee stopt. Het bedrijf is onderdeel van Vulcan Inc.

Eerste vlucht

Het bedrijf ontwikkelde onder meer ‘s werelds grootste vliegtuig (in spanwijdte) om satellieten en eventueel mensen het heelal in te kunnen sturen. In april dit jaar maakte het toestel de eerste vlucht. Paul Allen overleed in oktober 2018 op een leeftijd van 65 jaar. In 2011 richtte hij Stratolaunch op.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button