fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Twee piloten komen om bij vliegtuigcrash Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zijn twee vliegtuigen in botsing gekomen, wat leidde tot een crash. Beide piloten zijn om het leven gekomen. Dat meldt de New Zealand Herald.

Botsing

Eén van de twee vliegtuigen was van Skydive Wellington. Er zaten vier skydivers aan boord die net voor de crash uit het vliegtuig waren gesprongen. Er was ook een helikopter in de buurt van de crash, maar die kon het net op tijd ontwijken.

Ongeluk

Het ongeluk vond rond 11.13 uur ’s ochtends plaats in de buurt van het vliegveld van Masterton. De vliegtuigen kwamen ongeveer 100 meter van elkaar neer, vlakbij een woonhuis. Omwonenden snelden naar de toestellen toe, maar de piloten waren toen al overleden. Hoe het voorval heeft kunnen gebeuren, moet nog worden onderzocht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button