fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

AirAsia verruilt honderden A320neo’s voor grotere A321neo

AirAsia heeft tijdens de Paris Air Show op het vliegveld van Le Bourget bekend gemaakt dat het een order voor honderden A320neo’s verruilt voor de grotere A321neo, zo meldt Airbus.

Order

De bestaande order voor 253 Airbus A320neo’s is aangepast naar de grotere A321neo. Met deze omzetting van bestelling wordt AirAsia ’s werelds grootste A321neo-gebruiker. Tot nu toe heeft AirAsia 224 vliegtuigen van de A320-familie ontvangen. In de A320neo’s van AirAsia is er ruimte voor 186 passagiers. De grotere A321neo biedt plaats aan maximaal 240 passagiers.

A330

Op de eerste dag van de Paris Air Show toonde Airbus de eerste A330neo van AirAsia. De A330neo voor AirAsia heeft een configuratie waarbij 377 passagiers kunnen plaatsnemen in het toestel. Daarvan kunnen 12 personen in businessclass in een stoel plaatsnemen en de resterende 365 passagiers kunnen in economy de reis doorbrengen.

Vluchten

Per dag voert AirAsia bijna 1.000 vluchten uit naar 130 bestemmingen in 24 landen. De toestellen zit met gemiddeld 84% behoorlijk vol en dit percentage groeit elk kwartaal verder.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button