AirbusAirlinesNieuwsParis Airshow 2019ProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus toont eerste A330neo voor AirAsia

Op Le Bourget, het Franse vliegveld waar de Paris Air Show wordt gehouden, heeft Airbus de allereerste A330neo voor AirAsia getoond, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

AirAsia

Op de eerste dag van de Air Show toonde Airbus de eerste A330-900, of A330neo, van AirAsia. Via het leasebedrijf Avalon wordt het toestel volgende week ondergebracht bij een onderdeel van de AirAsia-groep, namelijk AirAsia X Thailand.

A330neo

De A330neo voor AirAsia heeft een configuratie waarbij 377 passagiers kunnen plaatsnemen in het toestel. Daarvan kunnen 12 personen in businessclass in een stoel plaatsnemen en de resterende 365 passagiers kunnen in economy de reis doorbrengen.

A330neo van AirAsia ©Airbus

A321XLR

Begin deze maand liet AirAsia weten in gesprek te zijn met Airbus over de aanschaf van de A321XLR. AirAsia is een van de grootste klanten van de A321neo, met honderd toestellen van dit type en 232 A320’s. Daarvan staan er ook nog 270 in bestelling. De long-haul tak, AirAsia X, heeft 66 widebody A330neo’s in bestelling staan en kondigde vorig jaar aan dit uit te breiden tot honderd toestellen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close