fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Cebu Pacific plaatst order voor 31 Airbus-vliegtuigen

De Filipijnse prijsvechter Cebu Pacific heeft tijdens de Paris Air Show een bestelling bij Airbus geplaatst voor 31 vliegtuigen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Order

De order van Cebu Pacific bestaat uit zestien A330neo’s, tien A321XLR’s en vijf A320neo’s. De A330neo’s zullen een configuratie krijgen bestaande uit één klasse, waardoor er ruimte is voor 460 passagiers. De A320neo voor Cebu Pacific zal de eerste zijn die een configuratie krijgt van 194 stoelen in een volledige economy-setting.

Airbus

De order van Cebu Pacific is de eerste voor Airbus op de tweede dag van de Paris Air Show. Op de eerste dag sleepte de vliegtuigbouwer orders binnen van Middle East Airlines, Virgin Atlantic, en leasebedrijf ALC. Daarnaast lanceerde Airbus op de eerste dag de Extra Long Range A321neo, de A321XLR.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button