BoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Eerste testvlucht Boeing 777X ten vroegste in de herfst’

De eerste testvlucht voor Boeing nieuwste vliegtuigen, de 777X, zal pas ten vroegste in de herfst uitgevoerd kunnen worden, zo meldt The Seattle Times op basis van uitspraken van hoofd vliegtuigmotoren Bill Fitzgerald van motorbouwer General Electric.

Vertraging

Eerder deze maand kwamen er al berichten naar buiten dat de testvlucht voor de 777X vertraagd zou zijn door een gevonden afwijking tijdens testen met de GE9X-motoren van de nieuwste Boeing. In eerste instantie zou de eerste testvlucht eind juni plaatsvinden, namelijk op de 26e. Nu wordt deze datum naar een nog later tijdstip verschoven.

Einde

Zowel Boeing als General Electric zijn er van overtuigd dat de 777X ‘tegen het einde van dit jaar’ in de lucht te zien zal zijn. Volgens GE ‘heeft Boeing altijd een plan gehad om aan het einde van dit jaar de 777X te laten vliegen.’ GE: ‘en dat plan zullen ze halen.’

Vier

In totaal heeft Boeing nu vier 777X-toestellen geproduceerd. De eerste twee 777X-testvliegtuigen hebben de fabriek in Seattle verlaten en zijn bezig met geïntegreerde systeemtests op de grond, terwijl de andere twee testvliegtuigen in de eindmontage zitten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close