AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigerInflightNieuws

Emirates wil ook wegwerpplastic van vluchten verwijderen

Luchtvaartmaatschappij Emirates wil ook het wegwerpplastic zo veel mogelijk van hun vluchten verwijderen en vervangen voor duurzame alternatieven, zo meldt de airline uit Dubai.

Rietjes

Emirates heeft met ingang van 1 juni de papieren rietjes geïntroduceerd en binnenkort zullen de plastic rietjes van alle vluchten verwijderd zijn en vervangen worden door de papieren exemplaren.

Meer

Maar Emirates wil meer plastic verwijderen. Zo zullen de plastic tasjes waarin in-flight-aankopen verpakt worden, vervangen worden door papieren tasjes, en worden ook de plastic roerstaafjes vervangen voor staafjes gemaakt van milieu-vriendelijke materialen. Hierdoor zullen er volgens Emirates zo’n 81,7 miljoen plastic artikelen van de vluchten verdwijnen.

Recycle

Een andere maatregel die Emirates heeft genomen is het recyclen van plastic flessen. Daarmee worden per maand zo’n 150.000 plastic flessen niet op de afvalberg gegooid.

Eerste

Emirates is zeker niet de eerste maatschappij die het gebruik van wegwerpplastic producten wil verminderen of zelfs helemaal stopzetten. Airlines als Etihad, Air New Zealand, Hi Fly, Delta en Air France zijn Emirates al voor gegaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/