fbpx
AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersNieuws

Emirates wil ook wegwerpplastic van vluchten verwijderen

Luchtvaartmaatschappij Emirates wil ook het wegwerpplastic zo veel mogelijk van hun vluchten verwijderen en vervangen voor duurzame alternatieven, zo meldt de airline uit Dubai.

Rietjes

Emirates heeft met ingang van 1 juni de papieren rietjes geïntroduceerd en binnenkort zullen de plastic rietjes van alle vluchten verwijderd zijn en vervangen worden door de papieren exemplaren.

Meer

Maar Emirates wil meer plastic verwijderen. Zo zullen de plastic tasjes waarin in-flight-aankopen verpakt worden, vervangen worden door papieren tasjes, en worden ook de plastic roerstaafjes vervangen voor staafjes gemaakt van milieu-vriendelijke materialen. Hierdoor zullen er volgens Emirates zo’n 81,7 miljoen plastic artikelen van de vluchten verdwijnen.

Recycle

Een andere maatregel die Emirates heeft genomen is het recyclen van plastic flessen. Daarmee worden per maand zo’n 150.000 plastic flessen niet op de afvalberg gegooid.

Eerste

Emirates is zeker niet de eerste maatschappij die het gebruik van wegwerpplastic producten wil verminderen of zelfs helemaal stopzetten. Airlines als Etihad, Air New Zealand, Hi Fly, Delta en Air France zijn Emirates al voor gegaan.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button