A321XLRAirbusAirlinesBestellingenNieuwsParis Airshow 2019ProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Grote Amerikaanse spelers kijken naar Airbus A321XLR’

Grote Amerikaanse spelers als American Airlines en vliegtuigleasebedrijf GECAS zijn geïnteresseerd in het aanschaffen van de Airbus A321XLR, zo meldt Reuters op basis van bronnen.

American Airlines

Zo zou American Airlines met Airbus in gesprek zijn om 50 van de extra-langeafstandsvariant van de A321neo te kopen. Zo heeft de maatschappij al 100 koopopties voor vliegtuigen van de A320neo-familie. Een maand na de Paris Air Show van 2011 kocht American voor het eerst sinds 1987 Airbus-toestellen. De huidige 757’s van American zijn inmiddels al 19 jaar oud. De A321XLR’s zouden de 34 verouderde 757’s vervangen.

GECAS

Het Iers-Amerikaanse luchtvaartfinanciering- en leasebedrijf GE Capital Aviation Services (GECAS) zou volgens bronnen ‘dicht bij het plaatsen van een order bij Airbus voor de A321XLR.’ Zowel de Europese vliegtuigbouwer, als de Amerikaanse airline als het leasebedrijf wilden geen commentaar geven.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. De Airbus A321XLR kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button