fbpx
AirlinesBestellingenBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

IAG kijkt voor vlootuitbreiding naar Boeing 737 MAX

Voor de vlootuitbreiding van de maatschappijen die onder de International Airlines Group (IAG) vallen, kijkt de moederorganisatie naar de Boeing 737 MAX, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

MAX

Tijdens de 53e editie van de Paris Air Show op Le Bourget heeft IAG een intentieverklaring ondertekend waarbij het laat zien dat ze mogelijk 200 Boeing 737 MAX-toestellen willen aanschaffen in de toekomst. Afgaande op de catalogusprijs zou deze deal voor Boeing zo’n 24 miljard dollar (21,43 miljard euro) opleveren.

Maatschappijen

Als IAG in de toekomst de koop doorzet zou het een combinatie van 737 MAX 8’s en de grotere MAX 10-variant willen aanschaffen. Daarin kunnen respectievelijk maximaal 178 en 230 personen in plaatsnemen. De vliegtuigen zouden verdeeld worden onder de IAG-maatschappijen Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling en Level.

Airbus

Eerder vandaag kondigde IAG aan om ook veertien Airbus A321XLR’s aan te schaffen. Deze worden ondergebracht bij het Ierse Aer Lingus en het Spaanse Iberia.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button