A321XLRAirbusAirlinesBestellingenLiefhebberNieuwsParis Airshow 2019Vliegtuigtype & -bouwer

IAG tekent ook voor Airbus A321XLR

De International Airlines Group (IAG) heeft tijdens de Air Show van Parijs een contract getekend om veertien Airbus A321XLR’s te kopen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Maatschappijen

Van de 14 bestelde toestellen zal IAG ze verdelen over twee maatschappijen, namelijk Aer Lingus en Iberia. De Ierse maatschappij krijgt zes A321XLR’s in haar vloot en het Spaanse Iberia mag er in de toekomst acht verwachten.

Airbus

De order van IAG is de vierde voor Airbus op de tweede dag van de Paris Air Show. Cebu Pacific, AirAsia, en Saudi Arabian Airlines plaatsen ook al orders. Op de eerste dag sleepte de vliegtuigbouwer orders binnen van Middle East AirlinesVirgin Atlantic, en leasebedrijf ALC. Daarnaast lanceerde Airbus op de eerste dag de Extra Long Range A321neo, de A321XLR.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

A321XLR van Iberia ©Airbus

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close