fbpx
AirlinesBestellingenBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

Korean Air wil vloot met 30 Dreamliners uitbreiden

Korean Air wil haar vloot moderniseren met 30 Boeing 787 Dreamliners. Op de Paris Air Show deelde Boeing, Korean Air en leasebedrijf ALC mee dat ze voornemens zijn om 20 toestellen van Boeing te kopen en 10 via ALC te leasen.

Boeing

Als de aankoop van de twintig Dreamliners bij Boeing door zou gaan, zou die bestelling uit tien 787-10’s en tien 787-9’s bestaan. Die twintig vliegtuigen hebben een cataloguswaarde van 6,8 miljard dollar (6,08 miljard euro). Als onderdeel van de overeenkomst zal Korean Air ook nog tien 787-10’s van ALC leasen.

Korean Air

Korean Air exploiteert een vloot van 96 Boeing-passagiersvliegtuigen, waaronder de Next-Generation 737, 747, 777 en 787 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij heeft ook een volledige Boeing-vrachtvloot met de 747-400, 747-8 en 777 Freighters. In mei van dit jaar ontving Korean Air nog haar 200e Boeing-toestel.

Air Show

Op de 53e editie van de Paris Air Show heeft Boeing nog geen echte vaste orders binnengesleept. Op de eerste dag kondigde de Amerikaanse vliegtuigbouwer een order aan van leasebedrijf GECAS voor 737’s die naar vrachtvliegtuigen omgebouwd worden. Omdat de 737’s al bestaande toestellen zijn en slechts worden omgebouwd telt het niet als ‘echte’ order. Ook de intentieverklaring van Korean Air telt niet als een vastgelegde bestelling.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button