fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheid

NASA laat Fokker F-28 te pletter vallen voor onderzoek

De National Aeronautics and Space Administration, afgekort tot NASA zal een Fokker F-28 te pletter laten vallen voor een onderzoek, zo meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

Vallen

Op woensdag 19 juni zal NASA tussen 01:00 uur en 02:00 uur ‘s nachts lokale tijd een Fokker F-28 van grote hoogte naar beneden laten vallen voor onderzoeksdoeleinden. Zo wil de NASA de gevolgen van zo’n crash bekijken.

Test

‘Deze test zal onderzoekers voorzien van belangrijke gegevens over de veiligheid tijdens het vliegtuigongeval. Dit doet NASA door crashtestdummy’s te gebruiken om de crashrespons van de inzittenden en de kans op letsel te meten. Deze gegevens kunnen worden gebruikt in computersimulaties om de veiligheid van vliegtuigcrashes voor toekomstige vliegtuigpassagiers en vracht te bevorderen’, aldus de NASA.

Fokker F-28

De Fokker F-28 is het eerste vliegtuig met straalmotoren dat door Fokker gebouwd is. De eerste vlucht vertrok op 9 mei 1967 en wordt aangedreven door Rolls-Royce Spey-motoren. De vleugelspanwijdte van het toestel bedraagt 24 meter.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button