fbpx
BoeingBusiness JetsEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Nieuw regeringsvliegtuig overgedragen aan Nederland

Het nieuwe regeringsvliegtuig met de registratie PH-GOV is op dinsdag 18 juni officieel overgedragen aan Nederland, zo meldt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Overgedragen

‘Het nieuwe regeringstoestel, een Boeing 737 Business Jet (737 BBJ) met registratie PH-GOV, is officieel overgedragen aan Nederland. De Nederlandse regering is in het luchtvaartregister door de Inspectie Leefomgeving en Transport nu officieel geregistreerd als eigenaar van het toestel, dat dinsdagmorgen op vliegbasis Woensdrecht arriveert’, aldus het ministerie.

KLM

Op Woensdrecht zal het vliegtuig door Fokker geschikt gemaakt worden om operaties uit te voeren. KLM wordt verantwoordelijk voor de operaties, waarmee het de crew levert en het onderhoud van de BBJ op zich zal nemen. De standplaats van het vliegtuig wordt Schiphol waar het naar verwachting vanaf begin augustus in gebruik wordt genomen. ‘KLM is trots het toekomstige Nederlandse regeringsvliegtuig, de PH-GOV, te mogen beheren en wij zullen onze kennis en expertise inzetten om hier ten behoeve van de Nederlandse regering een succes van te maken’, aldus de Nederlandse maatschappij.

737 BBJ

Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig is in de Boeing-fabriek in Seattle gebouwd, waarna Fokker in Nederland het toestel van het interieur heeft voorzien. De 737 BBJ biedt plaats aan 26 personen. De PH-GOV vervangt de PH-KBX, een Fokker 70. Dit toestel is na een publiekelijk afscheid verkocht. De kosten voor de vervanging van de Fokker bedragen zo’n 90 miljoen euro, aldus het ministerie.

Bezoeken

Het ministerie meldt verder dat vanaf ‘zaterdag 6 juli vanaf 10.30 uur kan het publiek het toestel van buiten zien en fotograferen. Op de vliegbasis is voor bezoekers ook een ruimte ingericht met informatie over het nieuwe regeringstoestel en het interieur. Op www.bezoekdephgov.nl kunnen ge├»nteresseerden zich vanaf dinsdag 18 juni 14.00 uur aanmelden. De aanmeldtermijn voor het publiek sluit uiterlijk op 29 juni, of wanneer alle beschikbare 3000 plaatsen gereserveerd zijn. Aanmelding is gezien de veiligheidsmaatregelen op de vliegbasis verplicht. Toegang tot de vliegbasis is alleen mogelijk met een ontvangstbevestiging van de aanmelding.’

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button