AirlinesEditors choiceFrequente reizigerLicht en luchtigNieuws

‘s Werelds beste airline volgens Skytrax is…

‘s Werelds beste Airline is door Skytrax bekend gemaakt. De uitslag is gebaseerd op de mening van bijna twintig miljoen reizigers, die tussen oktober 2018 en mei 2019 mochten stemmen. En de winnaar is…

Qatar Airways

Op nummer één als ‘s werelds beste airline staat Qatar Airways. Op de tweede plaats staat Singapore Airlines en de derde plek gaat naar ANA All Nippon Airways. De maatschappijen uit Qatar en Singapore hebben van plek gewisseld, vergeleken met de top drie van vorig jaar.

Top 10

De overige zeven airlines van de top tien bestaan uit, van de vierde naar de tiende plaats opgesomd; Cathay Pacific, Emirates, Eva Air, Hainan Airlines, Qantas, Lufthansa en Thai Airways.

Europa

De beste Europese airline is net zoals vorig jaar Lufthansa. Ook de tweede en derde plaats blijven onveranderd en gaan naar Lufthansa-dochtermaatschappijen Swiss en Austrian Airlines. KLM staat op de Europese lijst op nummer 4 gevolgd door British Airways, Virgin Atlantic, Aeroflot, Air France, Iberia en hekkensluiter Turkish Airlines.

KLM

Op de wereldwijde ranglijst is KLM één plaatsje gestegen van de 19e naar de 18e plaats. Brussels Airlines staat op de 79e plaats en is daarmee in vergelijking met vorig jaar één plek gedaald.

Prijzen

In andere categorieën gingen de prijzen naar de volgende winnaars:

  • Beste cabin crew: Singapore Airlines, vorig jaar Garuda Indonesia
  • Beste low-cost airline: AirAsia, net zoals vorig jaar
  • Beste businessclass: Qatar Airways, net zoals vorig jaar
  • Beste economy: JAL, vorig jaar Thai Airways
  • Beste regionale airline: Bangkok Airways, net zoals vorig jaar
  • Beste Leisure Airline: AirTransat, net zoals vorig jaar
  • Schoonste cabines: Eva Air, vorig jaar All Nippon Airways
  • Meest verbeterde airline: Philippine Airlines, vorig jaar China Southern

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/