fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Saudi Arabian Airlines breidt Airbus-order uit

Tijdens de 53e editie van de Paris Air Show heeft Saudi Arabian Airlines haar huidige order van 35 vliegtuigen uitgebreid naar 100 toestellen, zo meldt Airbus.

100

Het eerste contract bestond uit een order voor 35 Airbus A320neo-toestellen. De uitbreiding houdt in dat er nog eens 65 vliegtuigen bijkomen, waaronder 15 A321XLR’s. Van die 65 vliegtuigen zijn er 30 vaste bestellingen en 35 koopopties voor vliegtuigen van de A320-familie.

A320neo van Saudi Arabian Airlines ©Airbus

Airbus

De order van Cebu Pacific is de eerste voor Airbus op de tweede dag van de Paris Air Show. Op de eerste dag sleepte de vliegtuigbouwer orders binnen van Middle East AirlinesVirgin Atlantic, en leasebedrijf ALC. Daarnaast lanceerde Airbus op de eerste dag de Extra Long Range A321neo, de A321XLR.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button