AirlinesBestellingenEditors choiceNieuwsParis Airshow 2019ProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

ATR slaat grote slag op Paris Air Show

Avions de transport régional (ATR) heeft tijdens de 53e editie van de Paris Air Show een grote slag geslagen met leasebedrijf Nordic Aviation Capital (NAC), zo meldt de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer.

Bestelling

NAC heeft op de tweede dag van de Air Show met ATR een intentieverklaring getekend waarbij het leasebedrijf aangeeft een bestelling te willen plaatsen voor 35 ATR 72-600’s, koopopties op nog 35 van de vliegtuigen en kooprechten voor nogmaals 35 van de toestellen. In totaal heeft de overeenkomst een waarde van ‘over de 2 miljard dollar’ (1,78 miljard euro). ATR heeft het over een ‘historische deal’.

Leveringen

De levering van de 35 bestelde vliegtuigen zal volgend jaar beginnen en nog tot en met 2025 duren. Sinds 2010 heeft ATR een samenwerking met NAC die de vliegtuigen weer verhuurt aan luchtvaartmaatschappijen. In de periode van toen tot nu zijn er zo’n 100 bestellingen aan NAC geleverd, aldus ATR.

Air Tahiti

Bovenop de deal met NAC heeft ATR ook een bestelling van Air Tahiti ontvangen. Air Tahiti is een regionale Frans Polynesische geprivatiseerde luchtvaartmaatschappij en plaatste een bestelling voor twee ATR 42-600S’s. de S staat voor STOL, wat weer een afkorting is voor Short Take-Off and Landing.

STOL

De ATR’s in een STOL-uitvoering kunnen op kortere afstanden vertrekken en landen. Zo kan een normale ATR 42-600 opstijgen van een baan met een lengte van 1.050 meter, maar de STOL-variant kan dat op een baan van 800 meter.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close