fbpx
AirlinesBestellingenBoeingCargoNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing ontvangt nieuwe orders voor vrachtvliegtuigen

Boeing heeft op Le Bourget, het decor voor de 53e Paris Air Show nieuwe orders voor vrachtvliegtuigen ontvangen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Qatar Airways

Qatar Airways wil in de toekomst vijf Boeing 777F’s (Freighter) aanschaffen om zo hun vrachtvloot verder uit te breiden. Aan de vijf toestellen hangt een catalogusprijskaartje van 1,8 miljard euro (1,6 miljard euro). Qatar Airways heeft op dit moment al zestien 777F’s in gebruik.

777F

De 777 Freighter is in staat om 4.970 zeemijl (9.200 km) te vliegen met een maximaal laadvermogen van 102.010 kg. Dankzij het vliegtuig kan China Airlines minder stops maken en de bijbehorende landingsrechten op deze langeafstandsroutes verminderen, wat resulteert in de lagere reiskosten.

737-800BCF

Naast de bestelling van Qatar Airways ontving Boeing ook van ASL Aviation Holdings een bestelling voor twintig omgebouwde Boeing 737-800’s. Die 737’s worden omgebouwd voor vrachtvluchten en dragen de naam 737-800 Boeing Freighter Conversion (BCF). Het gaat om 10 orders en de kooprechten voor nog eens 10 van de toestellen. De Boeing 737-800BCF kan tot 23,9 ton aan vracht vervoeren. De afstand waarover die vracht gevlogen kan worden bedraagt 2.000 nautische mijlen, oftewel 3.750 kilometer.¬†

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button