AirlinesBestellingenBoeingCargoNieuwsParis Airshow 2019ProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing ontvangt nieuwe orders voor vrachtvliegtuigen

Boeing heeft op Le Bourget, het decor voor de 53e Paris Air Show nieuwe orders voor vrachtvliegtuigen ontvangen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Qatar Airways

Qatar Airways wil in de toekomst vijf Boeing 777F’s (Freighter) aanschaffen om zo hun vrachtvloot verder uit te breiden. Aan de vijf toestellen hangt een catalogusprijskaartje van 1,8 miljard euro (1,6 miljard euro). Qatar Airways heeft op dit moment al zestien 777F’s in gebruik.

777F

De 777 Freighter is in staat om 4.970 zeemijl (9.200 km) te vliegen met een maximaal laadvermogen van 102.010 kg. Dankzij het vliegtuig kan China Airlines minder stops maken en de bijbehorende landingsrechten op deze langeafstandsroutes verminderen, wat resulteert in de lagere reiskosten.

737-800BCF

Naast de bestelling van Qatar Airways ontving Boeing ook van ASL Aviation Holdings een bestelling voor twintig omgebouwde Boeing 737-800’s. Die 737’s worden omgebouwd voor vrachtvluchten en dragen de naam 737-800 Boeing Freighter Conversion (BCF). Het gaat om 10 orders en de kooprechten voor nog eens 10 van de toestellen. De Boeing 737-800BCF kan tot 23,9 ton aan vracht vervoeren. De afstand waarover die vracht gevlogen kan worden bedraagt 2.000 nautische mijlen, oftewel 3.750 kilometer. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/